Sök på turistmål.se:
 
Foto: Annika Dahlkvist

Swede of light

Från Abisko till Ystad i rullstol - för djurens rätt

Vi tog en tur till Gudhems Vandrarhem i Falköping och mötte upp Swede of Light, Tomas Wendin kör genom hela Sverige i rullstol, från Abisko till Ystad. En helt otrolig kille som även har med sig ett kamerateam från England på hela sina färd.

- Allt började i en hängmatta i Thailand för ett och ett halvt år sen berättar Thomas. Jag och Leo låg och småslöade och pratade om att göra något för djurens rätt, några veckor senare hemma i Sverige så ringde Leo och hade då fixat sponsorer, hemsida, ja rubbet så det vara bara att sätta igång.

- Bilen sponsras av en bror till en medlem av Born Free som är en organisation som arbetar för djurens rätt att just födas fria.

Tomas krockade med ett tåg som 16 åring och har sedan dess varit rullstolsbunden men huvudet är det inget fel på, i 20 år har han sedan haft uppförsbackar och nu ser han detta som sin stora återkomst tillbaka på rätt sida.

- På vår väg genom Sverige så har vi mött så underbara människor och sett så mycket säger Tomas. Klart det är tufft säger han och speciellt då det inte finns några vägrenar och då kan det vara farligt. Jag blev påkörd i Östersund och rullstolen blev skrot men jag klarade mig utan en skråma fortsätter han.

- Mina armar börjar bli helt slut men nu är vi snart i mål, vi har inte långt kvar och kommer följa reseplaneraren på resten av resan säger han, finns ju otroligt många bra boenden där som jag ser.

Eftersom hans resa genom Sverige görs i djurens tecken och för välgörenhet så har även Tomas blivit vegetarian, något han säger sig fortsätta med även efter.
När jag frågar honom vad han har för planer efter denna otroliga resa så säger Tomas att förhoppningsvis väntas nya utmaningar. Via denna länk så kan även ni bidraga till att hjälpa djuren, https://www.justgiving.com/swedeoflight


Mer information

Sök Västra Götaland, Falköping, Vandrarhem på Turistmål.se

 

Aktuella nyheter


Bli medlem i Glass Juryn

» Ansök om att testa sommarens glassar. Läs mer
 

Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer