Sök på turistmål.se:
 

Volvo Industrimuseum

 Museer  |   Skövde, Västra Götalands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Volvo industrimuseum speglar inte bara Volvos utveckling, utan också industrialiseringen av Sverige från mitten av 1800-talet och fram till dags dato. Eller hur ett företag utvecklats från gjutning av enkla hushållsredskap till produktion av motorer i världsklass.
Skövde Gjuteri och Mekaniska verkstad bildades 1868, den första båtmotorn byggdes 1907 och den banbrytande motorbeställningen från det då nybildade Volvo kom 1927. Det är några milstolpar ur företagets tidiga historia.
I museet visas både motorer som serietillverkats i stora antal under årens lopp och prototyper som aldrig gått i produktion, men även företagshällsovårdens utveckling, äldre verktyg, festliga kungabesök etc. I den lilla biografen visas en historisk film.
Volvo Industrimuseum i Skövde är resultatet av ett antal eldsjälars ideellt arbete. Motorerna i museet är renoverade av Volvo-pensionärer, till exempel. Utställningen har byggts upp i samarbete med Västergötlands museum.

Entré via receptionen i Pentahuset, John G Grönvalls plats 10 (Volvo Group Trucks Operations).

Öppettider

Helgfria vardagar 7.30-16.30

Priser

Gratis

Vägbeskrivning

Museet ligger centralt i Skövde, inom kort gångavstånd från Resecentrum, med infart från Kavelbrovägen mitt emot Volvohuset.

 

Kategorisering

 

Funktioner