Sök på turistmål.se:
 

Muséet Kvarnen, Ferlinmuseum och galleri

Muséet Kvarnen, Ferlinmuseum och galleri

 Museer  |   Filipstad, Värmlands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Muséet Kvarnen i Filipstad består av en permanent Ferlinutställning på övre plan och ett galleri på nedre våningen. Här arrangeras utställningar av konsthantverk, föredrag och musikkvällar.

Ända sedan starten 1986 har många såväl etablerade konstnärer som glada amatörer ställt ut, och det har handlat om konst, musik, teater och till och med motorcyklar - de vackra rustika lokalerna passar till det mesta i utställningsväg.

Sedan 2003 drivs Kvarnen av kulturföreningen Kulörta Lyktor, vars målsättning är att utveckla verksamheten till ett levande kulturcentrum i Filipstad. Detta genom konstgalleriverksamheten men också genom Ferlinmuséet där man tillsammans med Ferlingruppen stått för insamlande, forskning och dokumentation av material kring Nils Ferlin.

Muséet är, som namnet anger, inrymt i en kvarn. Denna stod färdig 1807 och ersatte den äldre stadskvarnen från 1654. Filipstads kyrka och Asphyttebron, stadens första stenbro som stod färdig 1818, är uppbyggda med hjälp av inkomster som kvarnen inbringat.

Handikappinfo: Rullstolsramp till gatuplan, hiss till övre plan, handikappanpassad WC.

Öppettider

Tisdag-Söndag 12.00-16.00

Priser

Entré 40 kr.
Medlemmar gratis.
Barn upp till 12 år gratis.

Undantagsvis kan högre entrépris uttagas vid vissa utställningar.

Guidning för grupper (efter överenskommelse): 200 kr.

Vägbeskrivning

Muséet Kvarnen ligger på Kvarntorget invid Hötorget i Filipstad.

 

Kategorisering

 

Funktioner