Sök på turistmål.se:
 

Gagnån / Fagerhults motionsspår

Gagnån / Fagerhults motionsspår

 Vandringsleder  |   Habo, Jönköpings län

 

Beskrivning

Naturreservatet Gagnån består till större delen av sumpskog, mossar, kärr och vattendrag med en ovanligt hög vattenkvalitet och en artrik fauna. Bl a bäcköring finns i Gagnåns övre del. Motionsspår och vandringsleder i området ger access till olika delar av reservatet. PDF:en nedan har en bra karta och berättar även mer om flora och fauna. Läs mer om naturreservatet Gagnån på Länsstyrelsens hemsida.

pårinformation: Det finns ett 2,5 km elljusspår (gult), samt 5 km (rött) och 15 km (blått) spår. Även Västra Vätterledens etapper 7 och 8 korsar området. Terrängen är medelkuperad med några längre stigningar och spåren går till större delen i en vacker tallmo.

Vägbeskrivning

Vägbekrivning: Vik av väg 195 i Fagerhult och följ Strömvägen till parkeringen där spåren startar. Se kartan ovan. Alternativt tar du buss 115 (Habo-Brandstorp) och går av vid hållplats ´Fagerhult´. Trafiken drivs av Länstrafik (www.jlt.se, tel 0771-444 333). Obs att det finns två hållplatser som ligger en bit från varandra och att de är riktningsberoende. Se kartan.

 

Kategorisering

 

Funktioner