Sök på turistmål.se:
 

Ölands Djur o Nöjespark

 Nöjen och nöjesfält, Djurparker  |   Mörbylånga, Ölands län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

På Ölands Djur & Nöjespark finns det aktiviteter för hela familjen, oavsett om man söker spänning på hög nivå eller bara vill njuta av lugnet bland djuren.

Här finns över 60tal olika djurarter från hela världen, ett stort nöjesfält med många olika karuseller, dinopark och vattenland med vattenrutschbanor.


På vårt internationella zoo finns ca 60 olika arter. Här kan man se djur från världens alla hörn: rytande lejon på den afrikanska savannen tillsammans med zebror, antilop, struts, guerezaapa och deras släktingar babianer. Kameler, schimpanser, tigrar, ormar, krokodiler m fl. Här finns även Sveriges största ap-park.


På nöjesfältet är det fri karusellåkning hela dagen med karuseller för både stora och små.. Bergbanor, radiobilar, karuseller, spöktåg, 33 m högt pariserhjul mm.


För den som gillar sol, bad och lek finns ett vattenland med 6 vattenrutschkanor ner i tempererade bassänger samt ett ca 1000 m2 stort äventyrsbad. På Ölands Djur & Nöjesparks vattenland kan alla ha bubblande skoj! Det finns bassänger för alla smaker, för den som vill åka vattenrutschkana, den som vill busa och springa omkring, den som vill simma och för de mindre som bara vill plaska lite.


En förtrollande resa tillbaka till piraternas och speciellt Kapten Svarts, Pirate Island. På Pirate Island finns en lekställning i pool på 50x50 meter med sprutande vatten, åtta vattenrutschkanor i olika storlekar, torn med vattenaktiviteter, vattenkanoner, duschväggar och dimridåer.

Här finns också en dinosaurievärld med dinosaurier i naturlig storlek samt en lek/sagovärld/westernstad.


Under en del av högsäsongen bjuds det på cirkus/teaterföreställning.

Stugby Safaricamp är ett av Ölands Djurparks boenden. På stugbyn bor man i stugor intill den afrikanska savannen, granne med zebror, strutsar, lemurer och lejon.

Bra att veta: Under för- & eftersäsong är endast djuravdelningar inklusive terrarier och savann samt café öppet.

Öppettider

1 Maj till 1 Okt

Priser

Fri åkning på alla karuseller, djurpark med 60tal olika arter av djur, stort vattenland se hemsida www.olandsdjurpark.com för tider och priser och vad som är öppet olika perioder.

Vägbeskrivning

https://www.google.se/maps/place/%C3%96lands+Djur+%26+N%C3%B 6jespark/@56.6701458,16.4875107,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s 0x4657d65803e262b5:0x69e66c13f04aa84b?hl=sv

GPS: koordinater:
Lat: N 56 40´´´´ 16.63
Long: E 16 29´´´´ 36.41

 

Kategorisering

 

Funktioner