Sök på turistmål.se:
 

Lassalyckans idrotts- och friluftsområde

Lassalyckans idrotts- och friluftsområde

 Idrottsanläggningar  |   Ulricehamn, Västra Götalands län

 

Beskrivning

Lassalyckan är en unik anläggning med mycket goda träningsmöjligheter året om. Här finns spår och leder sommar som vinter. Här finns konstgräsplaner, ishall, inomhushall, spelplaner för amerikansk fotboll, boulebanor mm. Här finns också nybyggda omklädningsrum med dusch bastu och värmestuga. Välkomna!

X-Country Center på Lassalyckan – officiellt Vasaloppscenter i Ulricehamn

X-Country Center Ulricehamn är officiell Vasaloppspartner och erbjuder Vasalöpare och andra motionärer kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året runt.

Ulricehamn är känt som en av Götalands snösäkraste platser och har en stark skidtradition. Här har profiler som landslagssprintern Hanna Falk och trefaldige Vasaloppssegraren Oskar Svärd fått sin skidfostran i terrängen runt Lassalyckans friluftsområde.

X-Country Center arrangerar i samarbete med TS Träning träningsläger året runt inom skidor, trail running och mountainbike. Runt större arrangemang erbjuder vi paketlösningar med boende, mat och service. Allt för att du ska kunna fokusera på din prestation och upplevelsen runt den.Höga krav och personlig träning

Att vara officiellt Vasaloppscenter innebär höga krav på träningsmöjligheter, boende och kompetens kring teknik och kost. Utnämningen är en kvalitetssäkring för anläggningar med en medveten satsning på någon av Vasaloppets tre discipliner skidåkning, löpning och cykel.

Om du vill utveckla din skidteknik och få en skjuts i din träning är ett bra tips att ta hjälp av en av våra duktiga instruktörer. Vi kan även hjälpa dig med träningsplanering och uppföljning. Personlig träning passar både nybörjare och erfarna åkare!X-Country Center drivs av det kommunala bolaget Näringsliv i Ulricehamn AB och ska vara navet i Ulricehamns idrottsturism. Tillsammans med kommun, näringsliv och föreningar erbjuder vi en komplett anläggning för konditionsidrott på motions- och elitnivå.

Spår & leder i Sanatorieskogen

Passa på att kom ut i skogen nu när det är som allra finast. Antingen om du vill promenera, jogga, eller bara lufsa runt och uppleva skogen med fågelkvitter och härliga dofter. Ulricehamn bjuder på många fina vandringsleder, strövstigar och motionsspår. Det finns något för alla.

Sanatorieskogen. Oavsett om du har tänkt dig en krävande löptur eller en lugn promenad med hunden, finns spår för ändamålen.

Här finns iordningställda grill- och rastplatser samt vindskydd för de som törs och vill sova ute en natt.

Sanatorieskogen är också rik på historia, inte minst från tiden då Kurhotellet tronade i skogen. För de mindre finns alltid spännande saker att göra, allt från att bygga kojor, leka i bäcken eller kanske leta efter troll. Bara fantasin sätter gränser!
Skidspår
På Lassalyckan finns skidspår som passar alla typer av skidåkare – allt från elit till barnfamilj. Här finns också bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning. Vid våra fem rastplatser kan du tända en eld och lägga några korvar på gallret eller bara stanna till och njuta av medhavt matsäck.

Lassalyckans nya konstsnöanläggning gör det möjligt att lägga ut konstsnö direkt i spåren, vid goda väderförhållanden kan hela spåret vara klart på 3-4 dagar. Konstsnöspåret är 3,4 km långt och har elljus. Det finns också tre skidspår med natursnö, dessa är 5, 10 och 15 km långa. För åkning på samtliga av dessa spår krävs åkkort för vuxna över 16 år.

På vintern finns också möjlighet till skidåkning på golfbanan som ligger granne med idrottsanläggningen. Dessa skidspår prepareras oftast tidigt på säsongen, det är inte ovanligt att det är just i dessa spår som säsongen startar. På golfbanan finns dessutom bra pulkabackar!

På området ligger också Ulricehamns IF:s nybyggda klubbstuga, här finns omklädningsrum, toaletter, värmestuga och vallnings bod som får användas av alla besökare. Här finns också möjlighet att hyra skidor till hela familjen.

Varmt välkommen att ta dig en skidtur på Lassalyckan i Ulricehamn!

www.ulricehamn.se
Vandringsleder i kommunen

Turistbyrån säljer Friluftskartan där lederna och de bilfria banvallarna finns utmarkerade.Vissa av lederna (Åsundenleden, Redvägsleden & Dalumleden) har ett mer detaljerat kartmaterial som också säljs på turistbyrån. 0321-53 09 70, turist@nuab.eu

Öppettider

Alltid öppet!

Vägbeskrivning

Idrottsgatan 8 52333 Ulricehamn Vid RV 40 från Borås eller Jönköping sväng in till väg 157 och sedan mot Tre Rosors väg. Följ skyltar mot Lassalyckan.

 

Kategorisering

 

Funktioner