Sök på turistmål.se:
 

Norrskenstur till häst

 Upplevelser  |   Kiruna, Norrbottens län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Att se det sprakande norrskenet och en stjärnklar himmel från hästryggen är en upplevelse som inte liknar någonting annat. Avkoppling när den är som bäst. I mörkret litar ni helt på era fyrfota vänner och tystnaden bryts ibland av hästarnas frustanden. Kvällen avrundas med middag och samtal runt elden i kåtan.

+ Magisk kvällstur på hästryggen
+ Upplev det fantastiska norrskenet på bästa sätt
+ Middag och mys runt elden i kåtan

Att uppleva ett norrsken är något som får det att pirra djupt in i själen. Att uppleva det från ryggen på en vacker islandshäst är något helt magiskt.

Ni hämtas upp i Kiruna och körs ut till gården väster om staden. Tillsammans gör ni i ordning hästarna och beger er ut på en kortare ridtur i lugnt tempo i vinterkvällen. Ni rider genom den fjällnära urskogen och får förhoppningsvis se både norrsken och älg. När ni kommer tillbaka från ridningen brinner elden i kåtan och ni blir serverade middag bestående av lokala specialiteter. Under den trevliga samvaron runt brasan har du chansen att få veta mer om djur, natur och kultur. Efteråt transporteras ni tillbaka till Kiruna. Denna tur är certifierad av svenska Ekoturismföreningen, enligt Naturens Bästa.

 

Kategorisering

 

Funktioner