Sök på turistmål.se:
 

Studio Acusticum

 Konserthus  |   Piteå, Norrbottens län

 

Beskrivning

Studio Acusticum är ett av Norra Europas modernaste konserthus. Inget lämnades åt slumpen när vi ritade och utrustade den här multifunktionsarenan. Oavsett arrangemang kan vi därför erbjuda fullt anpassningsbara lokaler, den senaste tekniken, bra kringservice och akustik i absolut världsklass.

Acusticum Orgeln
Det här är ett instrument för det 21:a århundrandet. Kombinationen tradition, konstnärlighet och innovativ teknik är ett verktyg för framtidens musik och för forskning kring exempelvis interpretation.

Tack vare de vetenskapliga och konstnärliga erfarenheter vi har idag kan vi ta fram ett instrument som inte finns och som aldrig tidigare hörts. Här möts musik från igår, idag och imorgon och det nyskapande gestaltandet blir möjligt.

Musikhögskolan i Piteå har en av Europas mest framgångsrika och högkvalitativa organistutbildningar på diplomnivå. Genom att bygga orgeln kan vi förstärka det goda ryktet och fortsätta skapa viktiga värden för våra professionella lärare och forskare.

Men projektet är mer än ett instrument. Genom Digital Live Arena kan orgeln i Studio Acusticum nå en global publik på biografer, konserthus eller hemmabiosystem. Idag pratar man om ett världsomspännande samarbete, där både nationella och internationella aktörer deltar.

Instrumentet invigs i oktober 2012 och invigningsperioden kommer att presentera några av världens främsta organister samt nykomponerad musik av Benny Andersson.

 

Kategorisering

 

Funktioner