Sök på turistmål.se:
 
Foto: Roland Wiberg

En gigantisk utställning i världsklass

Följ med på en upplevelse utan like.
Faktarutan
A WORLD OF DINOSAURS

Varmt välkommen till Europas största dinosaurieutställning med 150 gigantiska skelett och "levande" dinosaurier som andas, rör sig och ryter som om de vore tillbaka LIVS LEVANDE!

Denna gigantiska utställning är en upplevelse som varken TV, böcker eller vi på Turistmål kan förmedla utan den måste ses!

10 st Tyrannosaurus Rex i fullt naturlig storlek där en familj ingår med mamma, pappa, storasyster och lillebror. En T-Rex växte ungefär som vi gör, innebär att under ungdomstiden (12-18år) ökade dom enormt i storlek, ca 600kg per år. Man tror även att T-Rex växte under hela sin levnadstid fast i olika tempo till 25-30 år.
Honan var den största och kunde bli upp till 15 meter lång med en vikt på över 9 ton medans hanen kunde bli drygt 10 meter. Ingen vet riktigt exakta mått och storlek utan det vi vet idag är baserat på modern forskning och vetenskap.
En imponerande storlek och vikt med andra ord och för att citera Roland Wiberg
- Det gällde att honan var mätt vid parningen så att inte hanen blev hennes nästa måltid
Roland betonar även att ta god tid på er när ni vandrar genom utställningen för att få den bästa upplevelsen.

Vi tipsar att ni tar er en trappa upp,
Dinosaurierna på undervåningen är stora men på ovanvåningen är de enorma. På en stor scen står vad som vid första anblicken verkar vara hela 3 stora T-Rex skelett med gigantiska käftar.
Enligt Roland är den i mitten en Yangshuanosaurus som levde nästan 100 miljoner år tidigare än de omgivande Tyrannosaurierna.

Även skeletten av de mest gigantiska dinosaurierna av dem alla finns här, så som 22m långa och 8m höga sauropoder, flygödlan Ornithocheirus med otroliga 12m vingspann , och frambenet till en av världens största dinosaurier någonsin, den mäktiga 35-40m långa och 15m höga Mamenchisaurus

I 3 stora hallar kommer ni därefter möta jättelika realistiska och högteknologiska "levande" dinosaurier. Stegosaurus, Raptorer, Triceratops, Spinosaurus, Parasaurolophus, Jättelika flygödlor, Gigantiska sauropoder, Enorma havslevande varelser och 4 hungriga T-Rex som ser fram emot att få bjuda in er till sin middag, bla en T-Rex i storleksordningen 10 m lång 5 m hög som andas, rör sig, tuggar och rör på tungan samt gör dig osäker på om den är riktig eller ej!

Tingby Gård ligger naturskönt 10 kilometer från Kalmar C längs väg 25 västerut mot Nybro och vare sig man kommer från Kalmar, Öland eller någon annan del av Sverige åkandes på väg 25 så går det inte att missa!

Roland önskar Er Varmt välkomna till ett oförglömligt besök där ni får möta de största och mest skräckinjagande varelser som någonsin har levt i luften, i havet och på land.


 

Aktuella nyheter


Bli medlem i Glass Juryn

» Ansök om att testa sommarens glassar. Läs mer
 

Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer
 

Aktuella turistmål

har bildSpaka flyget själv – Stockholm Brom
har bildFlyg i en vindtunnel
har bildSpökvandring med skådespel (vuxen)
 Kappelshamn
har bildTop Gear Airfield
har bildSödra Mellbergerud
har bildÖlprovning med middag
har bildSollefteå Mopedcruising 2024
har bildSpadag med lunch
har bildSälengodset
har bildSaltö After Beach
har bildAntikkompaniet i larv 5000kvm