Sök på turistmål.se:
 
Foto: Dalslands Aktiviteter

Dalslands Aktiviteter

Det stora äventyret i det lilla landskapet.

Dalslands Aktiviteter är aktivitetcentret mitt i Dalsland. Utomhus i den spännande dalslandska naturen kan du uppleva över 50 olika aktiviteter. Allt från adrenalin och äventyr till rena naturupplevelser och lugna hjärtslag. Pröva att vaska guld i Stenebyälven eller kasta dig ut i en av de fartfyllda ziplinorna. Dalslands Aktiviteter passar så väl barnfamiljen som den äventyrslystna men även naturälskaren eller varför inte till släktfesten eller kickoffen.
För äventyraren
Dalslands Aktiviteter kan enkelt fylla hela din kvot av äventyr och adrenalin – höghöjdsbana, ziplina och stolphopp är bara några av de aktiviteter den djärve kan pröva på. Tillsammans med en erfaren guide tar Dalslands Aktiviteter med dig upp i trädtopparna, ut i luften, ner för berg och genom nya utmaningar. Övervinn dina rädslor och känn dig som en riktig hjälte. Men alla äventyr behöver inte vara uppe i luften. Pröva att svinga en yxa eller skjuta prick med pil och båge.

Tryggt med guide
Hos Dalslands Aktiviteter har du alltid med dig en kunnig och engagerad guide som leder dig genom aktiviteten. Guiden ger dig råd, uppmuntran och ser till att aktiviteten går till på ett säkert sätt. Det är sällan fler än 12 personer per grupp vid en aktivitet vilket skapar en rolig stund utan stress och där varje deltagare får den uppmärksamhet den behöver inför varje moment. Ett lugnt skönt och personligt bemötande helt enkelt.

Familjeaktiviteter för barn
Ta med familjen på ett spännande dygn som ni sent kommer att glömma. Checka in i den mysiga lappkåtan med tillhörande lägerplats och spendera eftermiddagen med att fiska upp middagen eller vaska efter guldet som ligger gömt i Stenebyälven. Får ni ingen fisk kan ni alltid beställa mat för en riktig grillkväll på lägerplatsen. Nästa morgon kan ni pröva att mata Dalslands Aktiviteters tama älgar eller varför inte lite trekamp? För den som vågar finns det även chans att pröva på den långa ziplinan eller jättegungan för hela familjen.

Det finns alltid något spännande för barnen på Dalslands Aktiviteter. Massor av spännande djur, ponnyridning och älgar, men även fiskar och kräftor i lek – och lärrummet Gäddoasen. Det finns schemalagda aktiviteter varje dag för hela familjen och du behöver inte boka i förväg om du inte vill ha ett särskilt familjepaket eller övernattning.
Naturkärlek i vilopuls
Vill du i ett lugnt tempo uppleva den dalsländska naturen på nära håll finns det gott om alternativ. Att se de fantastiska omgivningarna från hästryggen tillsammans med en guide är ett populärt alternativ. Hos Dalslands Aktiviteter kan du skumpa fram längs skog, sjö och stig på hästryggen i upp till två dagar. För den ovane ryttaren finns självklart mycket kortare turer som är snällare mot rumpan, men som ändå ger dig en upplevelse utöver det vanliga. Eller varför inte uppleva Dalsland från vattenet i en kajak? Ta med er en guide eller hitta dina egna smultronställen och njut av tystnaden. För den nattpigge finns det god chans att se bävern under en bäversafari. Men ibland behöver man inte mer än lite skog, en sjö och ett grässtrå i mungipan för att livet ska vara underbart.

Spännande boende
Hos Dalslands Aktiviteter bor man i naturen. Det finns tre lägerplatser med sovkåtor och konferens/matkåtor. Du kan också välja att bo i den toppmoderna sjöladan eller i det enkla lilla torpet med vedspis precis vid vattnet. Vid aktivitetscentrets reception finns gott om toaletter, duschar och andra bekvämligheter.

Restaurang Steneby Grytan
När magen kurrar besöker du Steneby Grytan, den välrenommerade restaurangen med okomplicerade måltider. Bra mat till ett bra pris med inspiration från naturen. Älgburgaren är deras stolthet och specialitet, gjort på lokalproducerat vildkött. Efter en dag av halsbrytande äventyr kan du ta en drink eller två på Steneby Grytans uteservering eller välja din favoritöl från Dalslands största urval av olika ölsorter.

Dagliga aktiviteter
Det pågår schemalagda aktiviter varje dag på Dalslands Aktiviteter, allt från älgmatning och ridning till höghöjdsaktiviteter och trekamp. Med vår restaurang och enkel tillgång till glass och kaffe så kan ni enkelt spendera en spontan heldag på Dalslands Aktiviteter. Är ni intresserade av några av de många paketen eller övernattning måste ni dock boka in ert besök i förväg.

Ett minne för livet
Dalslandsaktiviteter har ett brett utbud för alla åldrar, både när det kommer till djur, natur och aktiviteter. Du kommer som du är och personalen på Dalslands Aktiviteter hjälper dig att hitta din favoritaktivitet. Sen får du en minnesvärd dag du sent kommer att glömma mitt i hjärtat av Dalsland.


 

Aktuella nyheter


Bli medlem i Glass Juryn

» Ansök om att testa sommarens glassar. Läs mer
 

Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Aktuella turistmål

har bildDVVJ - Dal Västra Värmlands Järnväg