Sök på turistmål.se:
 
Foto:

Ekehagens Forntidsby

- där forntiden kommer till liv

I Åsarp, två mil söder om Falköping, ligger Ekehagens Forntidsby. Här finns återskapade miljöer från jägarstenåldern, bondestenåldern, bronsåldern och järnåldern. Mellan de olika gårdarna strövar gamla lantraser av får och ko. I byn finns också linderödsgrisar och vildsvin.

Varje år reser tusentals turister tillbaka i tiden för att lära sig mer om forntiden. På egen hand kan man prova på olika hantverk, paddla stockbåt eller uppleva husen. Under olika programhelger kan man också lära känna ”riktiga” stenåldersmänniskor, skjuta pilbåge m.m.

Alla onsdagar på sommaren är det Resan till hedenhös, familjedagar då alla barn kan leka att de är i forntiden. Forntidsbyns pedagoger är klädda i stenålderskläder och tillsammans med besökarna genomförs exempelvis en äventyrsvandring.

Benen berättar i mitten av juli är sedan många år Sveriges största stenåldersvecka, experter på flintslagning, ben och keramik förevisar besökaren iförda tidstypiska kläder. Ett annat viktigt inslag är stenåldersmaten där alla får vara med om att både tillaga och smaka.

Första och sista helgen i juli står den experimentella arkeologin i fokus med textil, glaspärletillverkning, järnframställning, smide och mycket mer.

Ekehagen är ett besöksmål som inbjuder till dagslånga besök. Här finns såväl resaturang med dagens lunch och fika som en välsorterad museibutik.


Mer information

Ekehagen Forntidsby

 

Aktuella nyheter


Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer
 

Aktuella turistmål

 Solbacka
 Fogdö mat och keramik
har bildSollefteå Mopedcruising 2022
har bildCM spel&café
har bildHuslikt - Hemlikt - Hälsingskt
 S:t Olofs kyrka
har bildRoma klosterruin
har bildCafé Skultorp
har bildCafé Skultorp
har bildPensionat Ullevi
har bildGamla hamn
har bildDigerhuvud