Sök på turistmål.se:
 
Foto:

Ett levande sagoland

Alla känner Tomten.
Faktarutan
Tips!

Entrébiljetten är giltig två dagar i rad, så passa på att boka paket med boende på Mora Parken och kom tillbaka för att hinna med hela upplevelsen!

Men de flesta känner honom bara som karaktär vid sin tröskel eller skorstensstock. Få vet att Tomten bor i Mora, i de magiska Dalaskogarna vid foten av ett berg.Här har Tomten sitt eget hus, sin storstuga och sina renar. Men här bor också hans vänner Häxan, trollen, älvorna och många andra sagoväsen som tillsammans gör Tomteland till ett fantastiskt sagoland! Och trots att Tomteland finns för barnens skull är det lika vanligt att se samma lyckliga leenden även på de vuxna.Levande och lekfullt

Den levande teaterpark som Tomteland är byggdes upp 1984. Från att du går in genom portarna kliver du rakt in i en magisk och fullt levande fantasivärld där du själv är en del av berättelsen. Du kan röra dig fritt bland sagofigurerna och strosa omkring bland gediget knuttimrade byggnader, stolta granskogar och vid den blanka Aurorasjön.

Det märks att Tomteland har satsat stenhårt på att skapa heldagsupplevelser för sina besökare. Just när du tror att du har hunnit med allt hittar du nya och spännande vrår att utforska och nya aktiviteter att underhålla dig med.

Och troligen är det just variationen som ger Tomteland sin sagokänsla – de fasta byggnaderna och de levande karaktärerna, skådespelen och det spontana livet mellan sagan och verkligheten.

Här kan du besöka stortrollens hus, fiska i sjön, åka trampbåt, njuta av godsaker i Tomtemors glasseria, hoppa i hoppborgen, besöka serieälgen Hälges eget Hälgeland, bada vid Tomtens badplats samt klättra runt i den långa klätterställningen. Passa också på att hälsa på Tomtens renar, getter, kaniner, höns och ankor.

Som alltid på Tomteland kan du uppleva en teaterföreställning i flera akter under dagen. På programmet för sommaren står även trollsafari och Häxrock, där busmössen och Häxan lär ut bus och tokig sång till alla som vill vara med.I sommar är äventyren och sagofigurerna fler än någonsin.

Sagolandet sjuder av nya aktiviteter, spännande musikala upptåg och nya sagolika mijöer.
I Skogstomtarnas by får man följa med på vandringar genom Älvaskogen där skogsälvorna och dimälvorna bor, träffa Näcken och binda sitt eget magiska pinglaband.
I Trollrike huserar Trollkungen. Här är det trollsafari, trollskola och lek med Flora och Kluring i Trollens hus.
På Sagotorget mitt i Tomtens by bråkar Häxan med Sagofén som vanligt. Tur att dom har varsitt hus att vara i nu Sagoféns paviljong invid Aurorasjön och Häxans skojiga hus i den lilla skogsgläntan.
Busmössen busar med Prins Fabian och Prinsessan FiaLotta och i utkanten av den Förtrollade skogen har Alven byggt sin boning för att kunna skydda Tomteland från drakarna, för det finns spår av drakar på Tomteland!

Så håll någon hårt i handen och kliv in genom portarna till Tomtens eget sagoland!

Alven har hittat spår av drakar! Drakälvan måste tillkallas för att vakta det mäktiga Draksvärdet. Kommer svärdet i orätta händer kan drakarna lockas till Tomteland. Har Trollkungen varit framme igen? Är det försent?


Mer information

Besök tomteland

 

Aktuella nyheter


Rösta på årets turistmål 2019

» Var med och rösta fram årets turistmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer
 

Aktuella turistmål

 Horns Tegelbruk
har bildSvensk Blå Anka i genbank
har bildSollefteå Mopedcruising 2019
har bildRestaurang Rosengården VIP-Kort
har bildKulturhuset Hav och Land i Hunnebos
har bildStorstädning
har bildFå hemmet städat
har bild2 dagars överlevnadskurs
har bildMTB i Stockholms skogar
har bildSuper Car Track Day
har bildThe UFO - Treehotel för Två
har bildBabysim - 8 lektioner