Sök på turistmål.se:
 
Foto: Robert Bengtsson

Sök turistmål i mobilen

Turistmål.se gör det nu ännu lättare att hitta turistmål med mobilen
Faktarutan
• Android är en speciell typ av smart mobiltelefon med t.ex. tryckkänslig skärm och inbyggd GPS. Exempel på Android-telefoner är HTC Desire, Google Nexus One och SonyEricsson X10.

Befinner du dig på resande fot? Gillar du att vara spontan på din semester? Vill du förgylla din vardag genom att hitta på något kul?

Turistmål.se presenterar nu stolt sin "app" för Android-telefoner - ett litet program som underlättar sökning av turistmål via din mobiltelefon. Genom applikationen kan du på ett mycket enkelt sätt hitta närliggande hotell, vandrarhem, badplatser och mycket, mycket mer.

Det blir bara vanligare och vanligare med så kallade smartphones - smarta telefoner. I praktiken är dessa smartphones en slags mobila datorer med ständig uppkoppling till Internet och med positionering via GPS-satelliter. Dessa egenskaper gör applikationen från Turistmål.se till en perfekt följeslagare på resan.

"Appen" kan t.ex. vara bra att använda om vädret inte riktigt blir som planerat. Det svenska sommarvädret kan ju vara lite svårt att bedöma - om det blir regn så plocka då upp mobilen och kolla om det ligger något museum, äventyrsbad eller kanske någon biograf i närheten.

Ett annat användningsområde är om man vill stanna någonstans på vägen. Via applikationen så hittar du närmsta badsjö, vägkrog eller café.

Eller varför inte bara vara helt spontan och åka iväg och se vad man hamnar. Till eftermiddagen så tar du bara upp telefonen och hittar ett vandrarhem, bed & breakfast eller hotell som passar din smak.

Visseligen fungerar det jättebra att surfa på "riktiga" Turistmål.se med de flesta av dagens smartphones (t.ex. Apples iPhone), men denna applikation är verkligen anpassad till din telefon. Den drar också nytta av positionering, och letar blixtsnabbt fram de turistmål som är nära dig. Resultatet visas på en överskådlig karta eller i en enkel lista. I listan får du även en uppskattad distans till det aktuella turistmålet. En annan fördel är att du kan betygsätta dina favoriter och se andras betyg.

Så greppa nu din Android-telefon och sök efter "Turistmål.se" och ha en härlig semester!

 

Aktuella nyheter


Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer
 

Aktuella turistmål

 Sann Balance
har bildProvkör en Nissan GT-R - 30 km
 Björn & Maria galleri
har bildHyr en Go Boat (3 tim)
har bildLös en mordgåta i historisk miljö (
 Rönnåsen
har bildWorkshop i Ebru-konst
har bildDelsbo Garnlagret
har bildVen - Paradisön mitt i Öresund VIP
har bildVen - Paradisön mitt i Öresund
har bildGullholmsbaden
har bildLär dig göra glass