Sök på turistmål.se:
 
Foto: Robert Bengtsson

Fem turistfavoriter på norra Öland

Norra Öland lockar med spännande upplevelser för stora och små

Få platser i Sverige är mer förknippade med sommar än vad Öland är. För er som inte är så bekanta med detta solsäkra paradis kommer här några sköna utflyktstips från den norra delen av ön:

Långe Erik

Så långt norrut man kan komma på Öland hittar man fyren Långe Erik. Man tar sig upp i det höga tornet via en svindlande spiraltrappa och väl där uppe väntar en fantastisk utsikt. Glöm inte att ta en promenad runt fyrön när du ändå är där.

En kort biltur därifrån hittar du även Neptuni Åkrar, det mysiga samhället Byxelkrok och den fantastiska Trollskogen.


Raukarna i Byrum

De kanske inte kan mäta sig med Gotlands Raukar, men varför skulle de? Raukarna i Byrum är fantasieggande skapelser som mejslats fram av vind och vatten under många tusen år. En uppskattad klätterpaus för både stora och små!


Borgholms slottsruin

Borgholms slottsruin är en fantastisk upplevelse. Här finns mycket att utforska och en spännande historia att ta del av. För barnen finns det mycket att göra - allt ifrån forntida hantverksarbeten och aktiviteter till speciella guidningar.


Böda strand

Strax norr om Böda hittar du Sveriges längsta strand. Här finns kilometer efter kilometer med mjuk sand och det är barnvänligt långgrunt. Det finns även speciella områden för hundbad samt plan för beachvolleyboll. På campingen som ligger i anslutning till stranden hittar du alla bekvämligheter du kan tänka dig.


Jordhamn

Till sist en personlig favorit. Åker du kustvägen norrut från Sandvik hamnar du efter någon kilometer i Jordhamn, en plats som vilar i stillhet. Jordhamn är typisk för norra Ölands västkust med sin steniga strandlinje. Förutom Ölands enda bevarade skurkvarn hittar du även pittoreska fiskebodar och snälla, fribetande kossor.


Mer information

Sök Öland, Borgholm, Äventyr övrigt på Turistmål.se

 

Aktuella nyheter


Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer