Sök på turistmål.se:
 
Foto: Kerstin Eiman

Historia möter moderna nöjen

Turistmål.se tar pulsen på Mölndal - en kommun som verkligen har lyckats med sin turistsatsning.
Faktarutan
Mölndals Kommun ligger vackert strax söder om Göteborg och har cirka 60.000 invånare.

I utkanten av Göteborg ligger Mölndals kommun. En förstad känd för sina stora företag och anrika industrier - men sedan några år tillbaka också en myllrande turistsatsning.

Vi tog kontakt med Pia Solefors, Tursimansvarig Mölndals kommun, för att höra lite mer om förvandlingen till turiststad och vad Mölndal har att erbjuda dig som turist:

- Mölndal ligger ca 2 mil söder om Göteborg och på 10 minuter kommer man till en vacker natur och flera intressanta besöksmål.


Vilka av era turistmål är de mest populära bland besökarna?

- Det besöksmål som har flest besökare är Gunnebo Slott och Trädgårdar som har ca 350.000 besökare per år. Därefter har vi ÅbyTravet som är Sveriges andra största travbana, Mölndals Museum i Kvarnbyn som är ett prisbelönat museum som ligger i en mycket spännande miljö vid en livlig fors. Vi erbjuder också en av Sveriges mest exklusiva golfbanor, Hills Golfclub samt Åbybadet som är ett upplevelsebad med djungellaguner och rutschkanor.


Hur har ni arbetat för att sprida ordet om Mölndal som turistkommun?

- Vi har försökt att marknadsföra våra anläggningar och Mölndals naturområden så tydligt som möjligt. Vi har därför tagit fram ett antal paketerbjudanden som vi kommunicerar via webben och via annonser i Göteborgs turistbroschyr. För att kommunicera lokalt som en stad där det ständigt händer mycket syns vi genom banérstråk där vi kommunicerar aktuella evenemang samt genom annons i dagspress med månadens evenemang. Sen arbetar vi mycket med nätverk och kontakter där vi försöker hitta samarbetsformer och sätt att synas tillsammans med våra aktörer, Västsvenska Turistrådet och Göteborg & Co.


Hur har ni utnyttjat internet i denna satsning?

- Vi arbetar mycket med vår egen portal vastsverige.com/molndal där vår ambition är att våra samarbetspartners lägger in och uppdaterar information och erbjudanden. Sen är vi angelägna om att synas med våra evenemang på goteborg.com så väl som externa sidor.


Till sist, har ni några spännande nyheter som väntar turisterna 2009?

- Under 2008 deltog Gunnebo Slott i evenemanget Göteborgs Lustgårdar tillsammans med Botaniska Trädgården, Trädgårdsföreningen och Liseberg i Göteborg. I år kommer vi att fortsätta det projektet på Gunnebo och erbjuda permanenta trädgårdsutställningar och trädgårdsvisningar.

Vi hälsar alla besökare välkomna till Mölndals turistbyrå på Gunnebo Slott och Trädgårdar!Läs gärna mer om några av Mölndals Kommuns egna turistmål:

Gunnebo Slott
Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön.

Mölndals Kvarnby
I Kvarnbyn hittar du en fantastisk kombination av bostäder och äldre industrimiljöer - med anor från 1300-talet.

Mölndals Museum
Mölndals museum, beläget i den varsamt renoverade industrifastigheten ”Strumpan” i ”Mölndals Kvarnby”, är en spännande och lärorik miljö för alla generationer.

ÅbyBadet
På Åbybadet hittar barnfamiljen fantastiska Åby Upplevelsebad med massor av olika bassänger och rutchkanor anpassade för barn och ungdomar.


För mer information om Mölndal, kontakta gärna Mölndals Turistbyrå:
Mölndals turistbyrå
Gunnebo Slott och Trädgårdar
031-334 16 16
turism@molndal.se


Mer information

Visa Mölndals Kommun på Turistmål.se

Sök Mölndal på Turistmål.se

 

Aktuella nyheter


Skaffa VIP-kort och få 20%

» På olika boenden, aktiviteter och resmål. Läs mer
 

En gigantisk utställning i världsklass

» Följ med på en upplevelse utan like. Läs mer
 

Kom bort från vardagen och hyr en stuga.

» Välj mellan tusentals objekt. Läs mer
 

Aktuella turistmål

har bildStuga i Anneberg/Kungsbacka
har bildStuga i Lindome
har bildStuga i Askim
har bildStuga i Kungsbacka
har bildStuga i Mölndal
har bildStuga i Lindome
 Mölndal
 Västra Ingsjön
 Tulebosjön
 Södra Långvattnet
 Södra Barnsjön
 Stensjön väster